Bezlepkový makový dort
Přirozeně bezlepkový dezert, který budete mít hotový za chvilku a chutná báječně.
Potřebujeme
- 5 ks vejce
- 100 g cukr krupice
- 120 g mletý mák
- špetka soli
- 100 g kvalitní čokoláda
Postup
Bezlepkový makový dort je jednoduchý a rychlý dezert, kterým potěšíte i celiaky. Přípavu začněte vyšleháním bílků se solí. Pokračujte šleháním žloutků s cukrem.
Do žloutků přimíchejte mák a jemně vmíchejte také bílky. Těsto přelijte do vymazané formy. Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C. Zda je dort hotový vyzkoušíte zapíchnutím špejle – z hotového dortu ji vytáhnete čistou. Upečený dort
dozdobte stříkanci kvalitní čokolády rozehřáté ve vodní lázni. Před podáváním pocukrujte.
TIP cukrářky Olgy Ceralové z Dortisimo.cz
V těstě není mouka ani prášek do pečiva, a proto při pečení moc nevyskočí. Pokud ale toužíte po vyšším dortu, upečte raději více placek, které následně spojíte krémem nebo marmeládou.