Kuřecí paličky v jahodové marinádě

Šéfredaktorka Elly

0

Méně tradiční marináda z voňavých jahod vás příjemně překvapí.

Potřebujeme

  • 1,5 - 2 kg kuřecí paličky, křídla, stehna
  • 1 - 2 ks chilli paprička
  • 3 stroužky česnek
  • 2 lžíce nastrouhaný zázvor
  • 1 hrnek jahody
  • 2 lžíce olivový olej
  • 150 g jahodová marmeláda
  • 1 lžíce sojová omáčka
  • 1 lžíce worcesterská omáčka
  • 1 lžíce hořčice v prášku
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř

Postup


Chilli papričku opatrně rozkrojte napůl a vyškrábněte semínka. Nasekejte najemno. Jahody nakrájejte na kousky, česnek nasekejte najemno.

Papričku, česnek, zázvor a jahody dejte do hrnce s olivovým olejem a špetkou soli. Vařte dokud se jahody nezačnou rozpadat. Bude to trvat asi 6 - 7 minut.

Přidejte marmeládu, sojovku, worcester a hořčičný prášek. Ztlumte teplotu a za stálého míchání vytvořte hladkou omáčku. Sundejte z plotny a nechejte lehce vychladnout. Potom rozmixujte dohladka ve food procesoru.

Znovu omáčku vraťte do hrnce a vařte na mírnou teplotu asi deset minut. Omáčka se zredukuje. Ochuťte solí a pepřem, podle chuti. Až omáčka zhoustne, máte hotovo.

Kuřecí kousky potřete marinádou (ideálně za pomoci silikonového štětečku) a grilujte. Zbytkem omáčky můžete ugrilované kuře ještě přelít. Zbytek omáčky můžete podávat jako dip.