Teplá zelenina s kuřecím masem

Šéfredaktorka Elly

0

Teplá zelenina je skvělé jídlo, které chutná i bez jakéhokoliv masa. Stačí jen dobře ochutit. Ale když přece jen maso milujete, upečte si kuřecí kousky. Ty se k dnešní zelenině opravdu hodí.

Potřebujeme

  • 1 ks romanesco
  • 2 ks paprika barevná
  • 1 ks cibule
  • 4 ks vejce natvrdo
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř černý
  • podle chuti bylinky nebo koření
  • trocha olivový olej
  • 4 ks kuřecí spodní stehna

Postup


Ve velké pánvi si rozehřejte oleje. Na oleji osmahněte nahrubo nakrájenou cibuli.

Přidejte do pánve nejpevnější kusy zeleniny, podle toho, jakou se rozhodnete použít. Květák, brokolici, romanesco, mrkev... Tato zelenina potřebuje nejvíce času, aby změkla. Nenechejte ji však změknout úplně. Měla by být pořád křupavá.

Až se vám zdá zelenina tak akorát měkká, přidejte rajčata, papriky, případně cuketu, lilek. Vše promíchejte a dochuťte solí, pepřem, bylinkami.

Úplně nakonec přidejte nakrájená vajíčka, která jen lehce prohřejete. Dochutit můžete i šťávou z pečeného masa, když budete pečenou zeleninu podávat k masu.

Ihned podávejte.

Náš tip: Můžete ještě lehce posypat nastrouhaným parmezánem.

Tip na kuchyňského pomocníka

Tento recept snadno připravíte ve všestranném pomocníkovi, kterým je ETA PEČENKA.