Recepty

Snadné plněné koblihy

Šéfredaktorka Elly

0

Kdo by nemiloval dozlatova vysmažené koblížky plněné skvělou marmeládou?

Potřebujeme

  • 1 balení instantní sušené droždí
  • 3 hrnky hladká mouka
  • 1 ks vejce
  • 3 lžíce cukr moučka
  • 1 hrnek teplá voda
  • 1 a 1/2 lžíce + podle potřeby na smažení olej
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1 lžíce brandy nebo koňak
  • 1 ks kůra z citronu

Postup


Do plastového sáčku, uzavíratelného na "zip" dejte droždí, teplou vodu, cukr, brandy, citronovou kůru, olej, vejce a mouku.

Zip pevně zavřete a promačkejte pořádně, až se suroviny spojí dohromady.

Sáček vložte do mísy s velmi teplou vodu a nechejte hodinu kynout.

Těsto vyjměte na pracovní plochu posypanou moukou. Těsto by mělo být lehce lepkavé. Rozválejte těsto na tloušťku 1 cm. Aby se povrch těsta nelepil na váleček ani k pracovní ploše, dávejte pořád pozor, aby byly obě strany těsta pořádně podsypané moukou. Vykrajujte kolečka, formičkou nebo skleničkou.

Vykrojená kolečka překryjte utěrkou a nechejte půl hodiny odpočívat.

Do velké pánve nalijte vyšší vrstvu oleje. Zahřejte a smažte. Ne úplně na nejvyšší teplotu, spíš střední. Aby se koblížky nepřipalovaly.

Koblihy smažte asi minutu z každé strany. Usmažené koblihy naskládejte na papírové utěrky. Ty odsají přebytečný tuk.

Do zdobícího sáčku s úzkou špičkou si naplňte nepříliš hustý oblíbený džem. Tím naplňte koblihy. Ještě můžete lehce pocukrovat.

Pro snadnější návod shlédněte super video!

http://www.yourjstory.com