
Boloňská omáčka za pár minut
Otestovali jsme pro vás omáčky Dolmio. Sklenice nabízejí nějakolik různě dochucených omáček a slouží pro situace, kdy nemáte čas příliš dlouho vařit a vymýšlet složitá jídla. Jak nám chutnalo?
Potřebujeme
- 600 g mletého hovězího masa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- trocha oleje na smažení
- 1 sklenice omáčky Dolmio boloňská omáčka
- 1 sklenice omáčky Dolmio boloňská omáčka s bazalkou
- sůl a pepř
- parmezán na posypání
- špagety
Postup
První co, mě na testovaných Dolmio skleničkách zaujalo, tak bylo jejich složení. Obsahují totiž pouze přírodní suroviny. Najdete v nich samozřejmě rajčata, která tvoří hlavní část omáčky. Další suroviny se liší podle druhu omáčky. Jedna z nich se hodí na lasagne, další obsahuje větší množství bazalky. Pro milovníky výrazné chuti je omáčka s česnekem a cibulí. Klasická boloňská omáčka zachutná všem.
Já jsem v den testování krmila více dětí a dospělých. Koupila jsem proto téměř kilo mletého hovězího masa a připravila si dvě sklenice omáčky – klasickou boloňskou a k tomu boloňskou s extra porcí bazalky navíc. Maso jsem nechtěla smažit jen tak, bez ničeho a proto jsem si připravila ještě cibuli a trochu česneku.
V hluboké pánvi rozpálíme oleje, na kterém osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme maso, které osolíme, opepříme a osmahneme dohněda. Maličko podlijeme vodou a podusíme doměkka.
Zalijeme omáčkami a povaříme.
Špagety uvařené na skus scedíme a naservírujeme na nahřáté talíře. Doplníme boloňskou omáčkou s masem a ozdobíme parmezánem. Ihned podáváme.
A co chuť? Byla jsem zvědavá na vybíravé děti, ale i na dospělé. Talíře se mi vracely vyzobané do poslední špagety a posledního kousku masa s omáčkou. Tak to je snad dobrá vizitka a jasná zpráva pro vás.
Omáčky Dolmio chutnají opravdu skvěle.



