Čočkový salát s vejcem a tuňákem

Šéfredaktorka Elly

0

Luštěniny jsou velice chutné a zdravé. Třeba taková čočka. Je na třetím místě v obsahu bílkovin, mezi rostlinami. Tohle určitě uvítají vegetariáni, ale nejen oni.

Potřebujeme

  • 400 g hnědá čočka
  • 200 g červená čočka
  • 6 ks vejce
  • 2 plechovky Calvo tuňák ve slunečnicovém oleji
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce kremžská hořčice
  • 6 lžic bílý jogurt
  • 2 stroužky česnek

Postup

Vajíčka si uvařte natvrdo. Obě čočky doměkka, ideální bude, když je nerozvaříte. Vařte v osolené vodě. Já jsem začala nejdříve vařit hnědou čočku, a když už byla téměř měkká, přidala jsem červenou. Tak byly obě uvařené akorát (trochu kecám, možná mohly být malinko méně).

čočkový salát

Vajíčka nakrájejte na kousky. Čočku nechejte okapat a vychladnout.

Vajíčka i čočku opatrně promíchejte v míse. Proč opatrně? Aby se z vařené čočky stala co nejméně kaše. Přidejte tuňáka i s olejem.

čočkový salát

Přidejte rozmačkaný česnek. Ideální bude, když přisypete ještě nadrobno nakrájenou zelenou jarní cibulku. Tu jsem bohužel neměla a celkem mi v salátu chyběla.

Přidejte lžíci hořčice a jogurt. Ochuťte solí a pepřem.

čočkový salát

Ještě můžete přidat zelenou petrželovou nať.