Čočkový salát s vejcem a tuňákem
Luštěniny jsou velice chutné a zdravé. Třeba taková čočka. Je na třetím místě v obsahu bílkovin, mezi rostlinami. Tohle určitě uvítají vegetariáni, ale nejen oni.
Potřebujeme
- 400 g hnědá čočka
- 200 g červená čočka
- 6 ks vejce
- 2 plechovky Calvo tuňák ve slunečnicovém oleji
- sůl a pepř
- 1 lžíce kremžská hořčice
- 6 lžic bílý jogurt
- 2 stroužky česnek
Postup
Vajíčka si uvařte natvrdo. Obě čočky doměkka, ideální bude, když je nerozvaříte. Vařte v osolené vodě. Já jsem začala nejdříve vařit hnědou čočku, a když už byla téměř měkká, přidala jsem červenou. Tak byly obě uvařené akorát (trochu kecám, možná mohly být malinko méně).
Vajíčka nakrájejte na kousky. Čočku nechejte okapat a vychladnout.
Vajíčka i čočku opatrně promíchejte v míse. Proč opatrně? Aby se z vařené čočky stala co nejméně kaše. Přidejte tuňáka i s olejem.
Přidejte rozmačkaný česnek. Ideální bude, když přisypete ještě nadrobno nakrájenou zelenou jarní cibulku. Tu jsem bohužel neměla a celkem mi v salátu chyběla.
Přidejte lžíci hořčice a jogurt. Ochuťte solí a pepřem.
Ještě můžete přidat zelenou petrželovou nať.