Recepty

Creme de cassis - rybízový likér - rybízák

vejinek

0

Velká úroda černého rybízu? A vy nevíte co s ním? Tak vás zachráníme a poradíme vám jak na výborný likér, který měl v oblibě Hercule Poirot. Je skutečně skvělý!

Potřebujeme

  • 1kg černého rybízu
  • 1 lahev kvalitního červeného vína
  • na 1l tekutiny:
  • 800g cukru
  • 400ml vodky
  • 100ml rumu

Postup

Omytý rybíz rozmačkáme a zalijeme vínem. Necháme ho 24 hodin v chladu odpočívat. Potom přecedíme. K cezení jsem použila silonové punčochy, ustříhla jsem jednu „nohu“ a připevnila pro jistotu na síto. Směs nechejte překapat a pak mírně vymačkejte.

Tekutinu odměřte a pak dle toho kolik naměříte odvažte cukr. Dejte do vyššího hrnce a nechejte tekutinu spolu s cukrem přejít varem. Po vychladnutí vmíchejte lihoviny a naplňte do lahví.

Můžete si vyrobit i Kir royale, který vznikne smícháním likéru a šumivého vína , nebo pravého šampaňského chcete- li

V každém případě Kir je nesmírně velká dobrota, kterou jsem vyrobila jednoduchým smícháním malého panáka rybízového likéru a dobře vychlazeného bílého vína. Zvu vás na skleničku.

Na zdraví!