
Naložený zázvor s pomeranči a citrony
Začíná nám období, které přináší řadu nachlazení, chřipek a podobných nepříjemností. Jak se můžete bránit? Třeba výborným zázvorovým čajem.
Potřebujeme
- zázvorový kořen
- citrony nebo pomeranče (případně mix obojího)
- med
Postup
Zázvor oloupeme nožíkem a nakrájíme na plátky nebo malé nudličky. Citrony a pomeranče oloupeme a nakrájíme na tenké plátky - čtvrtkolečka.
Všechno smícháme dohromady a zalijeme hodně tekutým medem. Opět promícháme, dáme do sklenic a skladujeme v lednici. Zázvor v medu je nejlepší minimálně 4 dny až týden uleželý.
Výhodou je, že teď když potřebujeme léčivý čaj, tak už jen sáhneme do lednice, velkou lžící nabereme dostatečné množství směsi a pouze ji zalijeme horkou vodou. Takto připravený zázvorový čaj je jemnější, neztrácí však nic na své zázračné síle!


