Pekelně pálivá pečená dýně - podzimní chuťovka

vejinek

0

Uvařte si něco, co vás zahřeje svou chutí, barvami a extra ostrou chutí.

Potřebujeme

  • dýni Hokaido (nebo nějakou jinou jedlou)
  • brambory
  • cibuli
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • skořici
  • chilli
  • řecký jogurt – případně zakysanou smetanu

Postup

Dýni nakrájíme na měsíčky, brambory a cibuli na kousky. Vložíme do zapékací misky, osolíme a polijeme troškou olivového oleje.

V hmoždíři rozdrtíme pepř, sušené chilli papričky a skořici. Pokud nemáte hmoždíř můžete samozřejmě použít všechno koření mleté, není potom ale tak výrazné.

Chilli si dávkujte dle vaší chuti a stupně pálivisti papriček.

Kořením poprašte zeleninu v misce, promíchejte a dejte péct na 180°C asi 45 minut.

Podávejte horké se studeným dresingem. Ten připravíte jednoduše osolením a opepřením jogurtu či zakysané smetany.

Co se týká množství koření co jsem použila do směsi – Na půl menší dýně, 4 brambory, 1 cibuli jsem použila 4 kuličky pepře, 1 a půl chilli papričky(používám ty s pálivostí kolem 100000 SHU) a čtvrt lžičky mleté skořice.