Listové saláty s olivami a sušenými rajčaty

vejinek

0

Když ugrilujete výborné maso, tak si zaslouží také parádní přílohu. Často stačí čerstvá domácí bageta nebo chléb a salát. Tenhle je prověřený a výborný!

Potřebujeme

  • lollo rosso a biondo (po pár listech od každého)
  • polníček
  • rukola
  • černé olivy
  • sušená rajčata naložená v oleji
  • mozzarella
  • sůl a pepř
  • bílý vinný ocet
  • olivový olej nebo ještě lépe olej ze sušených rajčat

Postup

Omyté a osušené saláty dáme do mísy. Lollo biondo i rosso natrháme na menší kousky. Promícháme. Přidáme olivy, které jsme nakrájeli na kolečka, nakrájená sušená rajčata a natrhanou mozzarellu. Opět promícháme.

Vinný ocet nalijeme do misky, přidáme sůl a pepř. Kdo chce, a má rád sladší zálivky, přidá i špetku cukru. Prošleháme metličkou, až se sůl rozpustí. Nalijeme olej. Já v tomhle případě, když používám sušená rajčata naložená v oleji, přidávám olej, ve kterém byla rajčata naložena. Skvěle to doplní chuť salátu.

Zálivkou přelijeme salát a ihned podáváme.