
Pražma se středomořskou zeleninou
Kvalitní a čerstvé suroviny jsou základem těch nejlepších jídel. Není potřeba žádné velké dochucování. Výborná ryba a zelenina mají svých vlastních chutí více než dost. Stačí jen tři doplňující suroviny - sůl, pepř a olivový olej. Možná můžete, jako my, použít maličko pesta z medvědího česneku.
Potřebujeme
- 4 pražmy
- sůl a pepř
- olivový olej
- zelenina podle chuti a dostupnosti – rajčata, papriky, cuketa, lilek, chilli paprička…
- pesto nebo bylinkové máslo z medvědího česneku
Postup
K rybě jsme jen pokrájeli všechnu zeleninu, která byla v lednici. Rajčata, papriky, jedna chilli paprička, cuketa. Klidně bych přidala i lilek, ale neměla jsem v zásobě. Zeleninu tedy použijte dle chuti a aktuálního obsahu vaší lednice. Papriky by však určitě neměly chybět.
Tak tedy vybranou čerstvou, očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kostky, které nasypeme do pekáče. Polijeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Promícháme.
Omyté a osušené ryby potřeme pestem, nebo jen osolíme a opepříme. Položíme na zeleninu. Dáme do trouby.
Já jsem pekla v parní troubě Electrolux, vybrala jsem si program pečení – vaření v páře a pekla jsem na 90 °C, asi 45 minut. Ryba byla dokonale šťavnatá. Na konci pečení jsem zapnula na chvilku gril a nechala opéct kůrku do křupava.
Ihned podáváme. Jako přílohu můžeme dát uvařené nové brambory nebo jen kousek pečiva.



