Bramborová polévka s pórkem

Šéfredaktorka Elly

0

Výborná francouzská polévka uvařená podle bible všech milovníků francouzské kuchyně. Julia Child a její Umění francouzské kuchyně nesmí chybět v žádné kuchařské knihovničce. Jedna z nejlepších kuchařských knih. Celá knížka je nabitá výbornými recepty, a nejen jimi. Milovníky francouzské kuchyně zaujmou nejrůznější texty o surovinách, tipy do kuchyně, popisy nejrůznějších kuchařských postupů. Je to opravdová učebnice francouzské kuchyně.

Potřebujeme

  • 450 g brambory (oloupané)
  • 450 g pórek
  • 2 l voda nebo kuřecí vývar
  • 1 lžíce sůl
  • 6 lžic smetana ke šlehání

Postup

Brambory nakrájíme na plátky nebo na kostky. Pórek nakrájíme natenko (včetně zelené části). Dáme společně do hrnce a zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí. Vaříme doměkka, asi 40 až 50 minut.

Zeleninu v polévce rozmixujeme dohladka a ještě podle potřeby dochutíme solí. Vmícháme smetanu pro zjemnění.

Servírujeme posypané nasekanou zelenou petrželkou nebo, jako my, křupavými krutony.