
Bramborová polévka s pórkem
Výborná francouzská polévka uvařená podle bible všech milovníků francouzské kuchyně. Julia Child a její Umění francouzské kuchyně nesmí chybět v žádné kuchařské knihovničce. Jedna z nejlepších kuchařských knih. Celá knížka je nabitá výbornými recepty, a nejen jimi. Milovníky francouzské kuchyně zaujmou nejrůznější texty o surovinách, tipy do kuchyně, popisy nejrůznějších kuchařských postupů. Je to opravdová učebnice francouzské kuchyně.
Potřebujeme
- 450 g brambory (oloupané)
- 450 g pórek
- 2 l voda nebo kuřecí vývar
- 1 lžíce sůl
- 6 lžic smetana ke šlehání
Postup
Brambory nakrájíme na plátky nebo na kostky. Pórek nakrájíme natenko (včetně zelené části). Dáme společně do hrnce a zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí. Vaříme doměkka, asi 40 až 50 minut.
Zeleninu v polévce rozmixujeme dohladka a ještě podle potřeby dochutíme solí. Vmícháme smetanu pro zjemnění.
Servírujeme posypané nasekanou zelenou petrželkou nebo, jako my, křupavými krutony.


