Vepřová panenka plněná fetou

Šéfredaktorka Elly

0

Recept podle oblíbeného kuchaře Jamie Olivera. Plněnou vepřovou panenku můžete podávat se skvělou cuketou.

Potřebujeme

  • 1 kg vepřová panenka
  • 250 g feta
  • 100 g sušená šunka
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř černý
  • NA CUKETY
  • 4 ks středně velké cukety
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř černý
  • zbytek sýra feta z plnění masa
  • koriandr nebo máta
  • 5 stroužků česnek
  • 1 ks chilli paprička (najemno nasekaná)
  • podle potřeby olivový olej

Postup


Nejprve si připravte vepřové medailonky. Z panenky si nakrájejte vyšší kousky. Každý osolte a opepřete z obou stran. Doprostřed udělejte nožem díru a nacpěte do ní kostičku sýra feta. Každý medailonek překryjte sušenou šunkou. Aby na masu lépe držela, ještě přes šunku pořádně zatlačte a medailonek tím i trochu rozmáčknete.

Do pánve dejte trochu olivového oleje. Až je rozehřátý, položte do pánve medailonky, šunkou dolů. Opékejte asi pět minut, nespalte. Poté otočte a dopečte i z druhé strany.

medailonky z vepřové panenky

Mezitím, co se maso opéká, začněte připravovat cuketu. Omytou, neoloupanou, nakrájejte na velice tenké plátky. Ideálně vám pomůže robot s krájecím nástavcem. Urychlí práci a plátky budou jeden jako druhý

Plátky cukety vsypejte do velkého hrnce, ve kterém jste hodně rozpálili dvě lžíce olivového oleje. Přidejte prolisovaný česnek a opékejte pět minut.

Mátu nebo koriandr spolu s chilli papričkou nasekejte najemno. Přidejte k cuketám. Nezapomeňte osolit a opepřit, průběžně promíchávejte. Restujte asi deset minut. Až cuketa lehce změkne, nerozvaří se. Přisypejte na malé kostičky nakrájený zbytek sýra feta a ještě promíchejte.

Do mělké mísy dejte cukety, nahoru naskládejte medailonky a ještě přelijte výpekem z masa.

Podávejte s oblíbenou přílohou - rýží, bulgurem, kuskusem, ale klidně i s bramborami nebo těstovinami. Jamie k jídlu podával hnědou rýži.