
Potřebujeme
- 1 balení instantní sušené droždí
- 3 hrnky hladká mouka
- 1 ks vejce
- 3 lžíce cukr moučka
- 1 hrnek teplá voda
- 1 a 1/2 lžíce + podle potřeby na smažení olej
- 1/2 lžičky sůl
- 1 lžíce brandy nebo koňak
- 1 ks kůra z citronu
Postup
Do plastového sáčku, uzavíratelného na "zip" dejte droždí, teplou vodu, cukr, brandy, citronovou kůru, olej, vejce a mouku.
Zip pevně zavřete a promačkejte pořádně, až se suroviny spojí dohromady.
Sáček vložte do mísy s velmi teplou vodu a nechejte hodinu kynout.
Těsto vyjměte na pracovní plochu posypanou moukou. Těsto by mělo být lehce lepkavé. Rozválejte těsto na tloušťku 1 cm. Aby se povrch těsta nelepil na váleček ani k pracovní ploše, dávejte pořád pozor, aby byly obě strany těsta pořádně podsypané moukou. Vykrajujte kolečka, formičkou nebo skleničkou.
Vykrojená kolečka překryjte utěrkou a nechejte půl hodiny odpočívat.
Do velké pánve nalijte vyšší vrstvu oleje. Zahřejte a smažte. Ne úplně na nejvyšší teplotu, spíš střední. Aby se koblížky nepřipalovaly.
Koblihy smažte asi minutu z každé strany. Usmažené koblihy naskládejte na papírové utěrky. Ty odsají přebytečný tuk.
Do zdobícího sáčku s úzkou špičkou si naplňte nepříliš hustý oblíbený džem. Tím naplňte koblihy. Ještě můžete lehce pocukrovat.
Pro snadnější návod shlédněte super video!
http://www.yourjstory.com





