Recepty

Marmeláda pečená v troubě

Šéfredaktorka Elly

0

2 kg ovoce (bez slupek, pecek…)

500 g cukru krupice

1 lžíce octa

4 lžíce rumu

přísady, kterými chceme marmeládu ochutit - čokoláda, bylinky, vanilka, alkohol…

Potřebujeme

  • 2 kg ovoce bez stopek a pecek
  • 500 g cukr krupice
  • 1 lžíce ocet
  • 4 lžíce rum
  • přísady na dochucení - čokoláda, bylinky, vanilka, alkohol...

Postup


Vybrané ovoce zbavte pecek, stopek. Omyjte a důkladně osušte. Dbejte na to, aby plody byly čerstvé a nepoškozené.

Ovoce nasypejte do pekáčku a zalijte octem.

Troubu MORA zapněte na 220 °C. Až je předehřátá, vložte do ní pekáč s ovocem. Pečte 20 minut.

Vyndejte ven z trouby, přisypejte polovinu cukru a pečte dalších 15 minut. Nemíchejte!!!

Znova vyndejte z trouby, přidejte zbylý cukr, vybrané přísady a opět nemíchejte. Pečte dalších 10 minut.

Pekáč vyndejte z trouby, přidejte rum a promíchejte. Vřelou marmeládu naplňte do sklenic, které jsou čisté a suché. Pořádně zavíčkujte a otočte víčkem dolů. Nechejte úplně vychladnout.

Marmeládu jsme pekli v troubě MORA.