Marmeláda pečená v troubě
2 kg ovoce (bez slupek, pecek…)
500 g cukru krupice
1 lžíce octa
4 lžíce rumu
přísady, kterými chceme marmeládu ochutit - čokoláda, bylinky, vanilka, alkohol…
Potřebujeme
- 2 kg ovoce bez stopek a pecek
- 500 g cukr krupice
- 1 lžíce ocet
- 4 lžíce rum
- přísady na dochucení - čokoláda, bylinky, vanilka, alkohol...
Postup
Vybrané ovoce zbavte pecek, stopek. Omyjte a důkladně osušte. Dbejte na to, aby plody byly čerstvé a nepoškozené.
Ovoce nasypejte do pekáčku a zalijte octem.
Troubu MORA zapněte na 220 °C. Až je předehřátá, vložte do ní pekáč s ovocem. Pečte 20 minut.
Vyndejte ven z trouby, přisypejte polovinu cukru a pečte dalších 15 minut. Nemíchejte!!!
Znova vyndejte z trouby, přidejte zbylý cukr, vybrané přísady a opět nemíchejte. Pečte dalších 10 minut.
Pekáč vyndejte z trouby, přidejte rum a promíchejte. Vřelou marmeládu naplňte do sklenic, které jsou čisté a suché. Pořádně zavíčkujte a otočte víčkem dolů. Nechejte úplně vychladnout.
Marmeládu jsme pekli v troubě MORA.