Domácí briošky
Upečte si výborné briošky podle Tamary, šikovné cukrářky z Bistrotéky Valachy. Budou se skvěle hodit třeba k miniburgerům. Co Tamara vzkazuje všem našim čtenářům? “Každé jídlo je zážitkem, pokud do něj vložíte ochotu a lásku a vychutnáte si jej ve společnosti těch najbliších.”
Potřebujeme
- 50 g máslo
- 450 ml vlažná voda
- 30 g čerstvé droždí
- 750 g hladká mouka
- 14 g sůl
- olej na vymazání formy
Postup
Máslo necháme povolit při pokojové teplotě. Do mísy nalijeme vodu a rozdrobíme do ní droždí. Následně přisypeme mouku, sůl a máslo. Vše zaděláme tak, jak jsme zvylí u kynutého těsta. Mělo by vzniknout jemné a hladké těsto.
Vál zlehka posypeme moukou, těsto na něj vyklopíme, zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočívat.
Následně z těsta uděláme malé bochánky, které opět necháme nakynout pod utěrkou, poté potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem nebo sezamem.
Pečte v troubě předehřáté na 200 °C, 9 až 15 minut, podle velikosti briošek.
Náš tip
Se zaděláváním těsta vám pomůže výkonný kuchyňský robot. Vybírejte z velkého množství značek ZDE.