
Potřebujeme
- 300 g hlíva ústřičná
- 2 ks cibule
- 4 stroužky česnek
- 1 ks mrkev
- 1/2 ks celer
- 1 ks petržel
- podle chuti sladká paprika
- podle chuti majoránka
- podle chuti černý pepř
- podle potřeby olej
- podle chuti sůl
- na ozdobu zelená petrželová nať
- 3 lžíce hladká mouka
Postup
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a zpěníme na oleji. Hlívu očistíme a nakrájíme na nudličky. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, případně použijeme mraženou zeleninu. Toto všechno přidáme k cibuli.
Krátce osmahneme a můžeme trochu zasypat moukou. Přidáme papriku.
Zalijeme zeleninovým vývarem, důkladně promícháme, dochutíme solí a pepřem, také prolisovaným česnekem.
Vaříme asi 20 minut až půl hodiny. Těsně před koncem vaření přidáme majoránku.
Hotovou polévku posypeme nasekanou zelenou petrželkou.


