Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Šéfredaktorka Elly

0

Znáte tuhle výbornou polévku ze zdravé houby, hlívy ústřičné?

Potřebujeme

  • 300 g hlíva ústřičná
  • 2 ks cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 1 ks mrkev
  • 1/2 ks celer
  • 1 ks petržel
  • podle chuti sladká paprika
  • podle chuti majoránka
  • podle chuti černý pepř
  • podle potřeby olej
  • podle chuti sůl
  • na ozdobu zelená petrželová nať
  • 3 lžíce hladká mouka

Postup


Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a zpěníme na oleji. Hlívu očistíme a nakrájíme na nudličky. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, případně použijeme mraženou zeleninu. Toto všechno přidáme k cibuli.
Krátce osmahneme a můžeme trochu zasypat moukou. Přidáme papriku.
Zalijeme zeleninovým vývarem, důkladně promícháme, dochutíme solí a pepřem, také prolisovaným česnekem.
Vaříme asi 20 minut až půl hodiny. Těsně před koncem vaření přidáme majoránku.
Hotovou polévku posypeme nasekanou zelenou petrželkou.