Hortobágyi húsos palačinky

Laďa V.

0

Vynikající slané palačinky s kuřecím masem na maďarský způsob

Potřebujeme

  • 700 gramů Kuřecí prsní řízky
  • 2 ks Menší cibule
  • 500 ml Voda
  • 3 lžičky Paprika (sladká, ostrá)
  • špetka Sůl, pepř
  • lžička Olej
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 8 kusů Palačinky

Postup

Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na drobné kostičky a dáme stranou. Mezitím si rozehřejeme pánev s kapkou rostlinného oleje, přidáme najemno nasekanou cibuli a osmažíme do sklovata. Přidáme kuřecí maso, osolíme a opepříme, opékáme dozlatova. Poté přidáme papriku (sladkou či pálivou, záleží na vlastní chuti) a podlijeme trochou vody – pro lepší chuť ještě přidáme dvě lžíce rajčatového protlaku či pyré. Přikryjeme pokličkou a necháme zvolna dusit do měkka.

Až je maso měkké, přecedíme jej přes velký cedník, omáčku necháme pozvolna zchládnout a maso rozemeleme najemno. Vychladlou omáčku zahustíme zakysanou smetanou, dosolíme, případně dochutíme ostrou paprikou a pozvolna ji na mírném plameni prohříváme, aby se všechny chutě dokonale spojily.

Poté si připravíme klasické palačinkové těsto, ze kterého smažíme tenké palačinky. Ty pak jednotlivě plníme kuřecí směsí (nejlépe do čtvercového tvaru), poté pokapeme trochou omáčky. Volné okraje palačinky vždy přehneme směrem do středu, nakonec pak palačinku přehneme ještě napůl. Takto „zabalené“ palačinky přelijeme lžící omáčky a dozdobíme jarní cibulkou, či čerstvou petrželkou.

Tento pokrm se výborně hodí k pivu nebo ke sklence dobrého vína :)