Recepty

Hovězí maso s fazolemi a paprikou

Šéfredaktorka Elly

0

Máte rádi jídla z jednoho hrnce? Jsou praktická. Většinou je při jejich vaření méně práce a nakonec i méně nádobí. A to se počítá!

Potřebujeme

  • 700 g hovězí maso (ideálně kližka)
  • 1 plechovka fazole v rajčatové omáčce
  • 1 plechovka velké bílé fazole v nálevu
  • 2 ks cibule
  • 3 ks červená paprika
  • 1 svazek jarní cibulka
  • 3 stroužky česnek
  • podle potřeby olej
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř černý - čerstvě umletý
  • 1 lžička kurkuma
  • zelená petrželová nať

Postup


Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku na kostičky, jarní cibulku na válečky, včetně zelených natí, česnek na plátky.

V hrnci rozehřejeme olej, na který vsypeme všechny nakrájené suroviny a opékáme asi deset minut.

Přidáme maso, které osolíme, opepříme a zasypeme trochou kurkumy. Promícháme a opečeme maso ze všech stran. Podlijeme trochou vody, ale nepřeháníme to. Dusíme pod poklicí do měkka, přesná doba záleží na tom, jaké maso máte, na jak velké kousky nakrájené, jestli čerstvé, nebo vyzrálé. Já jsem dusila velice pozvolna, asi tři hodinky. Vařila jsem v Multicookeru, ale dá se dusit v hrnci na plotně nebo v troubě.

Maso je měkké. Sundáme z hrnce poklici, zvýšíme teplotu a vydusíme přebytečnou vodu. Přidáme obě plechovky fazolí, prohřejeme asi pět minut. Přidáme nasekanou zelenou petrželku, promícháme a ihned podáváme.

Ideální přílohou je jasmínová rýže.