Hrášková krémová polévka s mátou

Šéfredaktorka Elly

0

Trochu odvážná kombinace hrášku a máty vás překvapí dokonalou a svěží chutí.

Potřebujeme

  • 500 g mražené nebo čerstvé kuličky hrášku
  • 200 ml smetana
  • 500 ml zeleninový vývar
  • 3 lžíce nasekaná čerstvá máta
  • 1 stroužek česnek
  • 1 ks cibule
  • kousek máslo
  • 1 lžička cukr
  • podle chuti sůl

Postup


Tuto polévku jsme připravovali v Tefal Easy Soup. A to tak, že jednoduše dáte všechny suroviny přístroje, zapnete a po dvaceti minutách podáváte polévku. Bude krásně hladká, že není ani nutné ji přecedit, kvůli nepříjemným slupkám.

Kdo přístroj nemá, nemusí si zoufat. Polévku si připraví na plotně v hrnci...

V hrnci si rozpusťte kousek másla, na kterém osmahnete cibulku, nakrájenou nadrobno. Jen velice lehce, ať stále zůstane bílá. Přidejte lžičku cukru a hrášek. Opékejte asi dvě minuty.

Do hrnce přidejte vývar. Promíchejte, přidejte česnek a nechejte deset minut vařit. Déle ne, aby krém zůstal krásně zelený.

Přidejte do polévky smetanu a nasekanou mátu. Ještě asi minutu provařte, aby se ohřála a chuť máty se rozvinula.

Hotovou polévku rozmixujte do krémova. Poté přeceďte, protože hrachových slupek se bohužel mixováním nezbavíte.

Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami a doplněné třeba o křupavé polévkové kuličky.