
Hrubá domácí paštika
Domácí paštika není žádná věda. Vyzkušejte podle našeho skvělou, hrubou paštiku s koňakem. Zamilujete se!
Potřebujeme
- 1 kg drůbeží játra
- 1 kg vepřové sádlo
- 500 g vepřové plecko
- podle chuti sůl
- podle chuti pepř černý
- podle chuti tymián (ideálně čerstvý)
- 1 panáka koňak
Postup
Játra, sádlo i vepřové plecko si namelte na masovém mlýnku. Směs ochuťte solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Přidejte panáka koňaku, jen paštice prospějete.
Zapékací misku můžete vyložit plátky anglické slaniny, ale nemusíte. Masovou směs přesuňte do zapékací misky a pěkně utlačte a uhlaďte. Přikryjte pokličkou. Pokud vaše forma pokličku nemá, můžete povrch zakrýt alobalem. Nebo ničím. Povrch paštiky tak bude vypečenější.
Formu s paštikou dejte do další nádoby - ideálně do pekáče, do kterého jste nalili vodu. Forma s paštikou musí být do poloviny až do dvou třetin ponořená ve vodě. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi dvě hodiny. Doba pečení hodně závisí na tom, v jaké výšce paštiku pečete. Jestli spíš ve větším pekáči, kde není maso moc navysoko, bude doba pečení kratší.
Vyndejte z trouby a nechejte úplně vychladnout, ideálně do druhého dne. Chutě se proleží.
Podávejte s výborným pečivem.
Partnerem tohoto receptu je eshop s kvalitním alkoholem - Alkohol.cz


