
Hustá polévka s masem a houbami
Houby rostou už i tam, kde dosud nerostly. Vyrazte na ně a připravte si podle nás skvělou podzimní polévku, která vás zahřeje.
Potřebujeme
- 1,5 l kuřecí vývar
- maso z vývaru
- 1 ks cibule
- 2 ks mrkev
- 1 ks petržel
- 50 g máslo
- 50 g hladká mouka
- 100 g těstoviny do polévky
- 100 g lesní houby
- podle chuti sůl
- podle chuti pepř
- podle chuti majoránka
- podle chuti kmín
Postup
Uvaříme si dobrý a silný kuřecí vývar. Scedíme, obereme maso, které nakrájíme na menší kousky a necháme stranou.
V hrnci rozpustíme máslo, na kterém osmahneme najemno pokrájenou cibulku. Po pěti minutách, kdy je lehce zlátnoucí, přidáme pokrájené houby. Opékáme asi dvě až tři minuty a přidáme mrkev a petržel, které jsme oloupali a nastrouhali na hrubém struhadle. Opékáme společně asi pět minut.
Zeleninu a houby v hrnci zasypeme moukou a důkladně promícháme, opékáme asi dvě minutky. Ochutíme solí, pepřem, kmínem. Zalijeme vychladnutým vývarem a opět důkladně mícháme, aby nám v polévce nevznikly hrudky. Polévku necháme asi půl hodiny vařit, občas mícháme. Chvíli před dovařením okořeníme majoránkou.
Mezitím, co se polévka vaří, uvaříme si těstoviny do polévky - nudle, malé mašličky, kapání, cokoliv. Po uvaření necháme okapat.
Do uvařené polévky přidáme těstoviny, promícháme a podáváme. Na talíři ozdobíme ještě zelenou petrželovou natí.

