
Jehněčí na šalvěji
Jehněčí maso je méně populární než třeba vepřové nebo kuřecí. Když si k němu najdete cestu, budete moc spokojení.
Potřebujeme
- 800 g jehněčí plec
- 20 lístků čerstvá šalvěj
- 5 stroužků česnek
- podle chuti sůl
- podle chuti pepř černý
- podle potřeby slunečnicový oleje Lukana
Postup
Krásný kousek jehněčí plece naložte na dva dny do šalvějovo-česnekové marinády a potom upečte a podávejte třeba se štouchanými brambory se smaženou cibulkou a anglickou slaninou.
Jehněčí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Naložíme do připravené marinády. Ta je velice snadná.
Šalvějové lístky nasekáme nadrobno, česnek rozmačkáme a společně s olejem promícháme v misce. Dochutíme solí a čerstvě umletým pepřem. Touto úžasnou směsí ze všech stran potřeme kus jehněčího masa. Necháme marinovat jeden až dva dny, průběžně otáčíme a znova potíráme.
V den D, kdy chceme maso upéct, předehřejeme troubu na 160 °C. Pečeme asi hodinu až dvě, podle kvality masa a poté necháme maso několik minut odpočinout. Krájíme a podáváme se šťouchanými brambory.
Je to výborné, voňavé a jiné než kuřecí, vepřové a hovězí, pořád dokolečka :-)

