Koláč s medvědím česnekem a sýrem

Šéfredaktorka Elly

0

Dnešní výborný koláč můžete podávat teplý nebo studený. Jak máte chuť. Vlítněte do sezony medvědího česneku rovnou po hlavě.

Potřebujeme

  • NA TĚSTO
  • 250 g špaldová mouka
  • 150 g Hera máslová příchuť
  • 1 ks vejce
  • špetka sůl a pepř
  • 2 lžíce ledová voda
  • 1 až 2 lžíce nastrouhaný sýr Grana Padano
  • NA NÁPLŇ
  • 150 g mozzarella
  • 100 g eidam
  • 200 g zakysaná smetana
  • 2 ks vejce
  • kousek pórek
  • 2 hrsti nasekaný medvědí česnek
  • podle chuti sůl a pepř

Postup

kolac2.jpg (355 KB)
Z mouky, změklé Hery, vajíčka, koření a vody vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme minimálně na půl hodiny odpočinout do lednice.
Připravíme si kulatou formu, do níž dáme vyválené těsto. Propícháme vidličkou, nastrouháme slabou vrstvičku sýru grana padano a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňu předpéct na 10 minut.

kolac3.jpg (34 KB)
Mezitím připravíme náplň. Mozarellu nakrájíme na malé kostičky, eidam nastrouháme na jemném struhadle a dáme do mísy. Přidáme zakysanou smetanu, vejce, osolíme a opepříme dle chuti. Na závěr přimícháme i nasekané nebo natrhané listy medvědího česneku a na kolečka nakrájený pórek.

Náplň rovnoměrně navrstvíme na předpečené těsto. Formu zakryjeme alobalem a pečeme dále na 180 stupňů přibližně 40 minut. Na závěr koláč odkryjeme a necháme opéct dozlatova.

Dobrou chuť přeje Jana - Solnička v kuchyni.

Náš tip

Nezapomeňte si pro vaše kulinářské výtvory pořídit tu nejlepší troubu. Velkou nabídku najdete ZDE.

Vyzkoušejte třeba úžasnou parní troubu BOSCH