Koláč s medvědím česnekem a sýrem
Dnešní výborný koláč můžete podávat teplý nebo studený. Jak máte chuť. Vlítněte do sezony medvědího česneku rovnou po hlavě.
Potřebujeme
- NA TĚSTO
- 250 g špaldová mouka
- 150 g Hera máslová příchuť
- 1 ks vejce
- špetka sůl a pepř
- 2 lžíce ledová voda
- 1 až 2 lžíce nastrouhaný sýr Grana Padano
- NA NÁPLŇ
- 150 g mozzarella
- 100 g eidam
- 200 g zakysaná smetana
- 2 ks vejce
- kousek pórek
- 2 hrsti nasekaný medvědí česnek
- podle chuti sůl a pepř
Postup
Z mouky, změklé Hery, vajíčka, koření a vody vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme minimálně na půl hodiny odpočinout do lednice.
Připravíme si kulatou formu, do níž dáme vyválené těsto. Propícháme vidličkou, nastrouháme slabou vrstvičku sýru grana padano a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňu předpéct na 10 minut.
Mezitím připravíme náplň. Mozarellu nakrájíme na malé kostičky, eidam nastrouháme na jemném struhadle a dáme do mísy. Přidáme zakysanou smetanu, vejce, osolíme a opepříme dle chuti. Na závěr přimícháme i nasekané nebo natrhané listy medvědího česneku a na kolečka nakrájený pórek.
Náplň rovnoměrně navrstvíme na předpečené těsto. Formu zakryjeme alobalem a pečeme dále na 180 stupňů přibližně 40 minut. Na závěr koláč odkryjeme a necháme opéct dozlatova.
Dobrou chuť přeje Jana - Solnička v kuchyni.
Náš tip
Nezapomeňte si pro vaše kulinářské výtvory pořídit tu nejlepší troubu. Velkou nabídku najdete ZDE.
Vyzkoušejte třeba úžasnou parní troubu BOSCH