Krémová kuřecí polévka
Syté krémové polévky jsou výborné nejen v zimě. Tento zahuštěný vývar vás nadchne. Je silný, voňavý a zároveň jemný.
Potřebujeme
- 800 ml kuřecí vývar
- 150 g kuřecí maso z vývaru
- 200 g + 100 g zakysaná smetana (do polévky a na ozdobu)
- 4 lžíce máslo
- 4 lžíce hladká mouka
- 50 g anglická slanina
- 1 malá cibule
- 80 g čedar nebo gouda (nastrouhané)
- podle chuti sůl
- podle chuti pepř
Postup
Ve velkém hrnci osmahněte na másle na malé kostičky nakrájenou anglickou slaninu a cibuli. Zaprašte moukou, rozmíchejte a zalijte vývarem.
Promíchejte a nechejte dvacet minut provařit. Pět minut před konce vaření přidejte na malé kousky nakrájené kuřecí maso a zakysanou smetanu.
Před podáváním ozdobte kopečkem zakysané smetany a nastrouhaným sýrem.