
Krémy nejen do makronek
Recepty na krémy se hodí nejen do oblíbených francouzských makronek. Žluté makronky skrývají luxusní náplň ze slaného karamelu. Oranžové v sobě mají jemnou ganache z bílé čokolády a kávy.
Potřebujeme
- KRÉM ZE SLANÉHO KARAMELU:
- 100 g cukru krupice
- 30 g másla
- 100 ml smetany ke šlehání
- 100 g másla
- špetka soli
- KRÉM Z BÍLÉ ČOKOLÁDY A KÁVY:
- 100 g kvalitní bílé čokolády
- 100 ml smetany ke šlehání
- 25 ml silného espressa
- 70 g změklého másla
Postup
KRÉM ZE SLANÉHO KARAMELU
Možná se kombinace bude zdát někomu podivná, ale nelekejte se vlka nic !
Krém je velmi lahodný a je jedním z nejoblíbenějších u Ladurée .
V kastrůlku se silným dnem necháme rozpustit cukr, až získá jantarovou barvu přidáme 30 g másla, a po trochách smetanu. Důkladně rozmícháme , odstavíme z plotny a necháme vychládnout.
Pokud se vám stane že karamel po přidání smetany ztuhne přilili jste moc rychle. Ale nebojte! Nechejte chvilku provařit , karamel se rozpustí a vše se krásně spojí.
V míse smícháme máslo a sůl. Přidáme vychlazený karamel a vše společně důkladně vyšleháme
KRÉM Z BÍLÉ ČOKOLÁDY A KÁVY
Krém , který vznikl naprosto náhodou a teď je u nás už stálicí.
Čokoládu nalámeme do mísy. Uvaříme silné espresso a nalijeme na čokoládu .
Smetanu přivedeme k varu a přidáme do mísy.
Vše důkladně promícháme.
Necháme vychladnout a poté vyšleháme společně s máslem.

