Recepty

Krůtí játra s cibulkou

Šéfredaktorka Elly

0

Játra jsou super surovin. Ať už krůtí, kuřecí nebo vepřová. Na tento recept doporučujeme krůtí nebo kuřecí játra.

Potřebujeme

  • 600 g krůtí játra
  • 3 ks cibule
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř černý
  • 400 g těstoviny
  • podle potřeby olivový olej

Postup


Játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší porce. Očistíme od zbytečně velkých blan. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme játra ze všech stran, pěkně dohněda. Ihned potom je přesuneme na talíř.

Do pánve s rozehřátým olejem vsypeme cibuli, nakrájenou na půlkolečka. Smažíme dozlatova, lehce dokřupava. A mezitím, co se opéká cibule, tak dáme do vroucí, osolené vody, vařit těstoviny. Doporučujeme tagliatelle nebo pappardelle. Prostě široké nudle. Komu se chce strávit v kuchyni trochu více času, může si připravit domácí těstoviny.

Těstoviny uvařené, cibule dozlatova opečená. Játra jsou pravděpodobně, potom co jsme je jen orestovali, uvnitř ještě dost červená. Proto je ještě vrátíme na pánev k cibuli, prohřát ještě asi pět minut. Kdo má strach, že budou játra uvnitř krvavá, tak může jeden kousek vytáhnout na talíř a rozříznout. Pokud se vám ještě nezdají, chvíli je na pánvi nechejte.

Z pánve vyndáme játra i cibuli a do výpeku vsypeme uvařené a scezené těstoviny. Můžeme přidat ještě půl hrnku vody, ve které se těstoviny vařily. Těstoviny tak nebudou suché. Ještě je chvíli na pánvi opékáme a vsypeme rovnou na talíř.

Na těstoviny dáme játra s cibulkou a posypeme nasekanou petrželovou natí. Kdo chce, může lehce poprášit parmezánem.