Recepty

Kuřecí maso s citronem a oreganem

Šéfredaktorka Elly

0

Dnešní kuře je s citrono - oreganovou marinádou. Při našem grilování bylo vyhodnoceno jako nejpovedenější ze všeho připraveného masa.

Potřebujeme

  • 1 celé kuře
  • 2 ks citron
  • podle potřeby olivový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 2 hrsti čerstvé oregano

Postup

Kuřecí maso je právem hvězdou každého grilování. Na grilu mu stačí necelá půlhodinka a už můžete podávat skvělou dobrou. Určitě doporučujeme grilovat s kůží, ta je krásně křupavá. Jen pozor, ať ji nespálíte!

Důkladně omyjeme citrony, ze kterých nastrouháme kůru. Přidáme k nim i šťávu a olivový olej. Nakonec vmícháme oregano.

Kuře naporcujeme, osolíme a opepříme a naložíme do připravené marinády. Nejlepší je nechat maso uložet přes noc, ale postačí mu i dvě, tři hodinky.

Grilujeme z každé strany asi deset minut.