
Kuřecí salát s avokádem a hořčičnomedovým dresinkem
Až vyzkoušíte tenhle salát, tak ho budete dělat pořád dokola! Je totiž neskutečně chutný!
Potřebujeme
- 1/3 hrnku med
- 3 lžíce hrubozrnná hořčice
- 2 lžíce dijonská hořčice
- 2 lžíce olivový olej
- 1 - 2 lžíce jablečný ocet
- 2 stroužky prolisovaný česnek
- podle chuti sůl
- 4 ks kuřecí prsa
- NA SALÁT
- 150 g anglická slanina
- 1 ks římský salát
- 200 g cherry rajčata
- 1 ks avokádo
- 100 g sterilovaná kukuřice
- 1 malá červená cibule
Postup
Všechny suroviny na marinádu smíchejte v misce, prošlehejte metličkou. Rozdělte na polovinu. Jednu schovejte do lednice, do druhé naložte kuřecí maso a nechejte marinovat minimálně dvě hodiny, klidně i přes noc.
Namarinované kuřecí maso opečte na trošce oleje na kvalitní teflonové pánvi. Pěkně ze všech stran, dokřupava. Maso nechejte odpočinout.
Pánev otřete papírovou utěrkou a opečte na ní na kostičky nebo plátky nakrájenou slaninu. Dokřupava.
Kuřecí prsa nakrájejte na plátky, do velké mísy připravte salát natrhaný na kousky, rajčata, plátky avokáda, kukuřici, tenké proužky cibule a kuřecí maso. Přelijte marinádou, ve které nebylo kuřecí maso a ještě přidejte dvě lžíce vlažné vody. Posypejte slaninou a ještě můžete lehce poprášit trochou kvalitní soli a čerstvě mletým pepřem.
Ihned podávejte.
Zdroj: cafedelites.com




