Kuřecí salát s avokádem a hořčičnomedovým dresinkem

Šéfredaktorka Elly

0

Až vyzkoušíte tenhle salát, tak ho budete dělat pořád dokola! Je totiž neskutečně chutný!

Potřebujeme

  • 1/3 hrnku med
  • 3 lžíce hrubozrnná hořčice
  • 2 lžíce dijonská hořčice
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 - 2 lžíce jablečný ocet
  • 2 stroužky prolisovaný česnek
  • podle chuti sůl
  • 4 ks kuřecí prsa
  • NA SALÁT
  • 150 g anglická slanina
  • 1 ks římský salát
  • 200 g cherry rajčata
  • 1 ks avokádo
  • 100 g sterilovaná kukuřice
  • 1 malá červená cibule

Postup


Všechny suroviny na marinádu smíchejte v misce, prošlehejte metličkou. Rozdělte na polovinu. Jednu schovejte do lednice, do druhé naložte kuřecí maso a nechejte marinovat minimálně dvě hodiny, klidně i přes noc.

Namarinované kuřecí maso opečte na trošce oleje na kvalitní teflonové pánvi. Pěkně ze všech stran, dokřupava. Maso nechejte odpočinout.

Pánev otřete papírovou utěrkou a opečte na ní na kostičky nebo plátky nakrájenou slaninu. Dokřupava.

Kuřecí prsa nakrájejte na plátky, do velké mísy připravte salát natrhaný na kousky, rajčata, plátky avokáda, kukuřici, tenké proužky cibule a kuřecí maso. Přelijte marinádou, ve které nebylo kuřecí maso a ještě přidejte dvě lžíce vlažné vody. Posypejte slaninou a ještě můžete lehce poprášit trochou kvalitní soli a čerstvě mletým pepřem.

Ihned podávejte.

Zdroj: cafedelites.com