Recepty

Losos s česnekem v listovém těstě

Šéfredaktorka Elly

0

Základem je listové těsto a výborný čerstvý losos. Co dáte mezi lososa a listové těsto, záleží na vaší fantazii. Jednou to může být jarní cibulka, šalotka, olivy, pórek, rajčata, jindy zase plátky cukety, špenát.

Potřebujeme

  • 1 balení listové těsto (ideálně už rozválené)
  • 4 ks filety z lososa
  • podle chuti česnek
  • podle chuti zelená petrželová nať
  • podle potřeby olivový olej
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř
  • 1 ks vejce

Postup


My jsme připravili minimalistickou variantu, pouze s česnekem a zelenou petrželkou.

Jako přílohu jsme upekli batátové a bramborové chipsy a umíchali koprovou omáčku ze zakysané smetany. My jsme si oblíbili jemnou chuť husté zakysané smetany od Mlékárny Valašské Meziříčí.

Připravte si plát listového těsta, který rozdělíte na 4 díly. Jak řezat poznáte podle toho, jak velké tvary lososa máte.

Česnek nasekejte nebo propasírujte a dejte do misky. Přidejte asi dvě lžíce oleje a nasekanou petrželku.

Kousky lososa z obou stran osolte a opepřete. Potřete česnekovou směsí.

Každý kousek lososa položte na plátek listového těsta a pěkně zabalte. Okraje lehce potřete rozšlehaným vejcem a přimáčkněte vidličkou. Potřete vajíčkem.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 20 minut. Povrch těsta zezlátne a losos bude krásně upečený.