Recepty

Masové kuličky se smetanovou rýží

Šéfredaktorka Elly

0

Masové koule nemusíte kombinovat jen s rajčatovou omáčkou. Se smetanovou omáčkou a rýží budou stejně chutné.

Potřebujeme

  • 1 kg vepřové maso mleté
  • 2 ks vejce
  • 5 lžic strouhanka
  • 100 ml smetana ke šlehání
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř
  • 1 lžička koření garam masala
  • špetka muškátový oříšek
  • na vymazání pekáče olej
  • NA DOKONČENÍ
  • 300 g jasmínová rýže
  • 400 ml smetana ke šlehání
  • podle chuti sůl a pepř

Postup


Nejprve si připravte masové kuličky. K mletému masu přidejte ostatní suroviny a smíchejte dohromady.

Pekáč vymažte trochou oleje. Z masové směsi válejte kuličky velikosti pingpongového míčku a skládejte do pekáče.

Kuličky se dobře tvarují, když máte ruce lehce namazané olejem.

Dejte kuličky péct do trouby vyhřáté na 180 °C.

Po půl hodině, kdy se kuličky pečou, zvyšte teplotu na 200 °C. Dejte vařit rýži a kuličky pečte dalších 20 minut. Za tuto dobu se vám v rýžovaru uvaří rýže.

Teplotu kuliček zvyšte na 230 °C, kuličky zalijte smetanou, kterou jste lehce osolili a opepřili. Pečte dalších 10 minut.

Hotovo!

Podávejte kuličky s rýží, kterou přelijete výpekem z masa, který se smíchal se smetanou.