
Masové kuličky se smetanovou rýží
Masové koule nemusíte kombinovat jen s rajčatovou omáčkou. Se smetanovou omáčkou a rýží budou stejně chutné.
Potřebujeme
- 1 kg vepřové maso mleté
- 2 ks vejce
- 5 lžic strouhanka
- 100 ml smetana ke šlehání
- podle chuti sůl
- podle chuti pepř
- 1 lžička koření garam masala
- špetka muškátový oříšek
- na vymazání pekáče olej
- NA DOKONČENÍ
- 300 g jasmínová rýže
- 400 ml smetana ke šlehání
- podle chuti sůl a pepř
Postup
Nejprve si připravte masové kuličky. K mletému masu přidejte ostatní suroviny a smíchejte dohromady.
Pekáč vymažte trochou oleje. Z masové směsi válejte kuličky velikosti pingpongového míčku a skládejte do pekáče.
Kuličky se dobře tvarují, když máte ruce lehce namazané olejem.
Dejte kuličky péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
Po půl hodině, kdy se kuličky pečou, zvyšte teplotu na 200 °C. Dejte vařit rýži a kuličky pečte dalších 20 minut. Za tuto dobu se vám v rýžovaru uvaří rýže.
Teplotu kuliček zvyšte na 230 °C, kuličky zalijte smetanou, kterou jste lehce osolili a opepřili. Pečte dalších 10 minut.
Hotovo!
Podávejte kuličky s rýží, kterou přelijete výpekem z masa, který se smíchal se smetanou.

