
Mleté maso s těstovinami a cizrnou
S mletým masem můžete vykouzlit spoustu výborných jídel. Třeba tyto rychlé těstoviny se zdravou cizrnou.
Potřebujeme
- 300 g těstoviny
- 400 g mleté maso (mix hovězího a vepřového)
- 1 ks cibule
- 1/2 bulvy menší celer
- 1 plechovka cizrna Bonduelle Vapeur
- podle chuti sůl
- podle chuti pepř
- 2 lžíce čerstvý kopr
- podle potřeby slunečnicový olej
Postup
Ve velké pánvičce rozehřejeme olej, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme celer, který jsme oloupali a nakrájeli na malé kousky, čtverečky nebo plátečky. Opékáme asi pět až deset minut. Poté přisypeme mleté maso, dochutíme solí, pepřem a dále mícháme na pánvičce, asi deset minut. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Mezitím si dáme vařit těstoviny, které po uvaření scedíme.
Maso je měkké? Přidáme k němu okapanou cizrnu z plechovky, v případě potřeby ještě maličko podlijeme. Promícháme, cizrnu prohřejeme a odstavíme z plotny. V pánvičce nebo velké míse spojíme s uvařenými těstovinami, dochutíme nasekaným čerstvým koprem a servírujeme na talíře.
Ozdobíme snítkou kopru a podáváme.

