
Noky se sušenými rajčaty a slaninou
Rychlé jídlo pro všední den i víkend. A když venku vysvitne sluníčko, můžete si na něm pochutnat na terase nebo balkoně. Ať žije jaro!
Potřebujeme
- 500 g gnocchi (hotové, např. z Lidlu)
- 2 ks červená cibule
- 200 g anglická slaniny
- 200 g sušená rajčata v oleji
- podle chuti sůl
- podle chuti pepř (čerstvě mletý)
- podle chuti čerstvé bylinky: ideálně oregano, petrželka...
- 50 g parmezán
Postup
Rozehřejte si velkou pánev. Po rozehřátí na ni nalijte trochu oleje ze skleničky se sušenými rajčaty. Na pánev vysypejte gnocchi, rovnou ze sáčku a opékejte asi 5 minut. Měly by trochu změknout.
Do pánve přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, anglickou slaninu, na menší kousky nakrájená rajčata a klidně ještě trochu oleje ze skleničky. Ochuťte solí a pepřem.
Důkladně promíchávejte. Těsně před odstavením z plotýnky vmíchejte i čerstvé bylinky.
Rozdělte na talíře a posypejte parmezánem, nastrouhaným najemno.
Náš tip: Máte-li doma třeba kousek kuřecího masa nebo lososa, můžete je použít místo anglické slaniny.





