
Omelety stokrát jinak
Základem je dobře zvládnutý recept na omeletu a zbytek už může být, co dům dá nebo co máte rádi.
Potřebujeme
- 2 ks vejce
- 1 lžíce smetana
- sůl a pepř
- olej a kousek másla na smažení
Postup
Vejce si lehce prošleháme vidličkou se smetanou. Dochutíme solí a pepřem. V pánvičce si zahřejeme olej, a připravenou směs na omeletu na něj vylijeme. Lijeme do středu pánvičky a směs se nám rozlije do stran. Rychle si vezmeme obracečku a tou odhrnujeme kraje omelety ke středu. Pánev přitom držíme v ruce a nakláníme tak, aby se nám uvolněné místo na pánvičce opět zalilo neztuhnutými vejci. Opakujeme asi pětkrát, dokud je co rozlévat po pánvičce. Díky tomu je omeleta krásně nadýchaná.
CHORIZO OMELETA
- kousek chorizo klobásky
- 1 šalotka
Na rozpálené pánvičce s kapkou oleje osmahneme najemno nakrájenou šalotku. Přidáme chorizo klobásku a chvilku restujeme. Zalijeme směsí na omeletu a postupujeme stejně jako u základní omelety.
Před podáváním můžeme ještě posypat sýrem.
OMELETA SE SUŠENÝM HOVĚZÍM A RAJČATY
- 3 sušená rajčata naložená v olivovém oleji
- 4 plátky kořeněného sušeného hovězího masa
- 1 šalotka
- kousíček goudy
- zelená petrželová nať
Šalotku nakrájíme najemno. Sušená rajčata na malé kousky. Sušené, kořeněné hovězí maso je výborná věc, kterou si nechám v řeznictví nakrájet na tenké plátky a do omelety je dokonalé. Nakrájíme ho na proužky. Šalotku, maso a rajčata zprudka osmahneme na troše oleje. Použijeme olej z naložených rajčat.
Asi po třech minutách zalijeme základem na omeletu, vsypeme nasekanou petrželku a postupujeme stejně jako v základním receptu na omeletu.
Kdo chce, může ještě maličko posypat nastrouhanou goudou.


