Pečené brambory s dýní Hokkaido
Dýně a brambory. Buď chutný bezmasý hlavní chod nebo netradiční příloha.
Potřebujeme
- 800 g brambory (oloupané)
- 1 ks Hokkaido
- 1 lžička sůl
- podle chuti černý pepř (čerstvě mletý)
- několik lístků čerstvá nebo sušená šalvěj
- podle potřeby kvalitní olej
Postup
Připravte si pekáček, do kterého nakrájíte na kousky oloupané brambory.
Dýni překrojte napůl, velkou lžící vydlábněte měkkou část se semínky a nakrájejte na větší kostky.
Kousky dýně přidejte do pekáčku k nakrájeným bramborám. Ochuťte solí a pepřem, přilijte olej a lístky šalvěje. Můžete malinko podlít vodou.
Pečte přiklopené v troubě vyhřáté na 160 °C, asi 25 minut. Potom odklopte a dopečte doměkka. Celková délka pečení záleží na velikosti kousků, které jste nakrájeli.