
Potřebujeme
- 2 kg různé ovoce - letní, podzimní...podle toho kdy vyrábíme
- 10 ks hřebíčku
- 1 lžička mleté skořice
- 1 kg cukru krupice
- 250 ml rumu
Postup
Teď už vím co udělám až se mě zima zeptá co jsem dělala v létě. Postavím vodu na sporák, otevřu skleničku a dám si do oblíbeného hrnku lžičku zimního čaje, zaliju vařící vodou a budu vychutnávat u kamen.
Pečený čaj můžete připravovat z letního i podzimního ovoce. Ideální je 1 kg bobulovin, najlépe černý rybíz, borůvky, maliny....no prostě co kde najdete. A 1 kg jablek, meruněk, broskví, hrušek, švestek...
Očištěné nakrájené ovoce dejte na velký plech. Samozřejmě že nakrájíte jen jablíčka, meruňky apod, rybíz krájet nebudete. Přidejte koření a zasypejte cukrem. Dejte péct na 180°C na 30 minut. Poté přimíchejte rum a naplňte do sklenic.

