
Pekelně pálivá pečená dýně - podzimní chuťovka
Uvařte si něco, co vás zahřeje svou chutí, barvami a extra ostrou chutí.
Potřebujeme
- dýni Hokaido (nebo nějakou jinou jedlou)
- brambory
- cibuli
- olivový olej
- sůl
- pepř
- skořici
- chilli
- řecký jogurt – případně zakysanou smetanu
Postup
Dýni nakrájíme na měsíčky, brambory a cibuli na kousky. Vložíme do zapékací misky, osolíme a polijeme troškou olivového oleje.
V hmoždíři rozdrtíme pepř, sušené chilli papričky a skořici. Pokud nemáte hmoždíř můžete samozřejmě použít všechno koření mleté, není potom ale tak výrazné.
Chilli si dávkujte dle vaší chuti a stupně pálivisti papriček.
Kořením poprašte zeleninu v misce, promíchejte a dejte péct na 180°C asi 45 minut.
Podávejte horké se studeným dresingem. Ten připravíte jednoduše osolením a opepřením jogurtu či zakysané smetany.
Co se týká množství koření co jsem použila do směsi – Na půl menší dýně, 4 brambory, 1 cibuli jsem použila 4 kuličky pepře, 1 a půl chilli papričky(používám ty s pálivostí kolem 100000 SHU) a čtvrt lžičky mleté skořice.


