Polévka s červenou čočkou a brambory
Podzim je období horkých skvělých polévek. Tak si pojďme uvařit jednu rychlou.
Potřebujeme
- 300 g brambory
- 150 g červená čočka
- 100 g jáhly
- 1 ks cibule
- kousek máslo (olej)
- podle chuti sůl
- podle chuti pepř
- podle chuti majoránky, petržel, kmín
- podle potřeby voda nebo vývar
Postup
V hrnci si rozpusťte máslo. Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na másle. Smažte tak dlouho, dokud nezměkne, nezesklovatí.
Oloupané brambory nakrájejte na půlkolečka. Jáhly propláchněte. Brambory vsypejte k cibuli a asi tři minuty společně opékejte. Přidejte jáhly a červenou čočku. Promíchejte a zalijte vodou nebo vývarem. Ochuťte solí a pepřem.
Vařte, dokud brambory i jáhly nezměknou. Polévku nebo vývar můžete přidat, podle toho jak hustou polévku chcete. Dochuťte bylinkami nebo kořením a ještě chvíli povařte.
Podávejte horké, jako každou správnou polévku :-)
Náš tip
Pro snadnější přípravu použijte výborný přístroj Tefal Easy Soup. Jen do něj dejte všechny suroviny a zapněte program pro polévku s kousky.