Polévka s červenou čočkou a brambory

Šéfredaktorka Elly

0

Podzim je období horkých skvělých polévek. Tak si pojďme uvařit jednu rychlou.

Potřebujeme

  • 300 g brambory
  • 150 g červená čočka
  • 100 g jáhly
  • 1 ks cibule
  • kousek máslo (olej)
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř
  • podle chuti majoránky, petržel, kmín
  • podle potřeby voda nebo vývar

Postup


V hrnci si rozpusťte máslo. Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na másle. Smažte tak dlouho, dokud nezměkne, nezesklovatí.

Oloupané brambory nakrájejte na půlkolečka. Jáhly propláchněte. Brambory vsypejte k cibuli a asi tři minuty společně opékejte. Přidejte jáhly a červenou čočku. Promíchejte a zalijte vodou nebo vývarem. Ochuťte solí a pepřem.

Vařte, dokud brambory i jáhly nezměknou. Polévku nebo vývar můžete přidat, podle toho jak hustou polévku chcete. Dochuťte bylinkami nebo kořením a ještě chvíli povařte.

Podávejte horké, jako každou správnou polévku :-)

Náš tip

Pro snadnější přípravu použijte výborný přístroj Tefal Easy Soup. Jen do něj dejte všechny suroviny a zapněte program pro polévku s kousky.