
Pomalu pečená kachna na medu
Kachna je oblíbená nejen v české kuchyni. Ta pomalu pečená má křehké maso, které je šťavnaté a plné chutí. Pod křupavou sladce slanou kůžičkou.
Potřebujeme
- 1 ks kachna
- sůl
- pepř
- 3 lžíce med
- 2 lžíce sojová omáčka
- 2 lžíce bílé víno
Postup
Kachnu omyjeme, osušíme. Osolíme , opepříme . Dáme do zapékací nádoby s víkem , vložíme do trouby nahřáté na 150 °C. A jdeme si na 5 hodin po svých.
Poté odkryjeme , potřeme směsí medu, sojové omáčky a bílého vína , zvýšíme teplotu na 220°C a dopečeme ještě asi 30 minut, aby kachna získala křupavou kůžičku.
V průběhu dopékání potíráme směsí.

