
Pošírovaný pstruh se salátem
Pošírovaný pstruh na salátu s dresinkem. Rychlé, chutné a zdravé jídlo.
Potřebujeme
- 4 filet pstruha
- listový salát
- 120 ml olivový olej
- 200 ml slunečnicový olej
- 1 PL dijonská hořčice
- 1/4 šalotka
- 2 PL vinný ocet
- sůl
- pepř
Postup
Nejprve si připravíme dresink. V míse metličkou smícháme vinný ocet, 100 ml olivového oleje, slunečnicový olej, hořčici, na jemno nakrájenou šalotku, špetku pepře a soli.
Dáme odležet do lednice.
Pstruha zbavíme kostí pomocí pinzety a nakrájíme na plátky, které opepříme, osolíme a potřeme 20 ml olivového oleje. Pomocí napařovačky na knedlíky budeme pstruha pošírovat cca 10 minut.
Poté si dáme na talíř natrhaný listový salát dle chuti a pokapeme dresinkem. Doplníme o hotového pstruha a můžeme podávat.

