
Pstruh pečený s medvědím česnekem
Medvědí česnek je sezonní poklad přírody. Najdete ho na místech, kde je vlhko a stín. Můžete si z něho připravit neskutečně chutné a zdravé jídlo.
Potřebujeme
- 4 ks pstruh nebo siven
- hromádka medvědí česnek
- podle chuti sůl
- podle chuti pepř
- kousek máslo
Postup
Medvědí česnek částečně nasekejte a částečně nechejte celé listy. Pekáč, ve kterém budete ryby péct, vyskládejte velkou vrstvou nasekaných listů.
Omyté a osušené ryby prosolte, opepřete a do jejich břišní dutiny dejte tolik listů medvědího česneku, kolik se vejde.
Ryby v pekáčku zasypejte další silnou vrstvou medvědího česneku a přikryjte víkem.
Dejte péct do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte asi 15 - 20 minut. Potom pekáč otevřete, na pstruha dejte kousky másla a ještě asi 5 - 10 minut dopečte kůrku, na 200 °C.
Ideální přílohou jsou vařené brambory, s kouskem másla a posypané sekaným čerstvým medvědím česnekem.
Náš tip
Brambory uvařte v parním hrnci. Budou chutnat božsky! Jejich chuť se nedá s chutí brambor vařených ve vodě vůbec srovnávat. Vyzkoušejte třeba parní hrnec ETA Calderon. Příprava potravin v něm je extra rychlá. Poradí si nejen s bramborami, ale také se pstruhem.


