
Pstruh v křupavé krustě
Rychlé recepty se hodí. A to nejen v létě. Za necelou půl hodinu budete podávat skvěle dochucenou rybu.
Potřebujeme
- 4 ks filet z pstruha lososovitého (1/2 ryby)
- 1 hrnek jemná strouhanka
- 1 hrnek na jemno nastrouhaný parmezán
- 1/2 hrnku zelená petrželová nať (nasekaná na jemno)
- 6 stroužků česnek
- necelá lžička sůl
- podle chuti pepř
- 1/2 hrnku rozpuštěné máslo
Postup
Filety ze pstruha zbavte případných menších kostí, omyjte od tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou.
Připravte si větší pekáč nebo zapékací nádobu, do které se vejdou všechny filety vedle sebe. Lehce ji vymažte olejem nebo máslem. Poskládejte vedle sebe filety, kůží dolů.
V míse smíchejte strouhanku s nastrouhaným parmezánem a nasekanou petrželkou. Přidejte sůl a pepř. Česnek prolisujte a vsypejte do mísy. Nakonec zalijte rozpuštěným máslem. Promíchejte, až se všechny suroviny spojí. Nechejte minutu odstát, ať máslo pěkně vsaje.
Směs navrstvěte na filety, až je celý povrch zakrytý.
Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, 15 minut.
Nechejte pár minut odstát a podávejte. Ideálně se zeleninovým salátem.






