Články

Resort Valachy se rozšiřuje

0

Šéfredaktorka Elly


Resort Valachy, jenž provozuje tři hotely s relaxačním centrem Wellness Horal a Ski areálem Razula ve Velkých Karlovicích, významně rozvíjí své aktivity. Své působení nově rozšířil do Zlína, kde otevřel gastronomický podnik Bistrotéka Valachy. Od 26. prosince pak zahájí provoz dalšího, v pořadí již čtvrtého hotelu ve Velkých Karlovicích.

Bistrotéka Valachy, nacházející se v nově zrekonstruovaném baťovském Obchodním domě v centru Zlína, má zúročit mnohaleté zkušenosti s krajovou i zážitkovou gastronomií karlovických hotelů. Nový podnik je originální a na Moravě unikátní tím, že propojuje několik gastro provozů na jedno místě. Rozkládá se na dvou patrech obchodního domu na 800 metrech čtverečních s panoramatickým výhledem na Zlín.

„Chceme v Bistrotéce Valachy přinášet milovníkům gastronomie pestré a hodnotné zážitky pro různé příležitosti s důrazem na kvalitní suroviny a produkty. Jádrem podniku je bistro restaurace s nabídkou snídaní, obědových menu a večeří, propojená s obchodem s vybranými produkty a vlastní pekárnou kvasového chleba. Klidnější posezení skýtá kavárna s cukrárnou a o patro níž v závěru tohoto týdne otevřeme ještě Lounge Bar 1931 pro milovníky kvalitní barové kultury a originální kornuterii s nabídkou nejrůznějších slaných i sladkých pochutin s sebou v papírových kornoutech. Chystáme také doprovodné akce. Tou první bude 24. prosince mimořádná nabídka šnečích specialit, připravujeme i kurzy vaření, “ uvedl generální ředitel Resortu Valachy a současně šéf Bistrotéky Valachy Tomáš Blabla.

Tón kuchyně bistrotéky udává šéfkuchař Lukáš Strnad, jenž v gastronomii působí 16 let a v minulosti pracoval v restauracích čtyř a pětihvězdičkových hotelů Praze a Londýně, mj. v pražském Mariottu pod vedením Jean-Paula Manzaca a v hotelu Renaissance u Zdeňka Pohlreicha. Zkušenosti sbíral i v restauracích, braseriích a dalších podnicích zaměřených na jeho oblíbenou francouzskou gastronomii. Není náhodou, že i v Bistrotéce Valachy se prolíná tradiční česká kuchyně s francouzskými prvky, v neotřelých a často i překvapivých kombinacích.

Bistrotéka Valachy zaměstnává celkem 70 lidí. „Je pravdou, že otevírat takto rozsáhlý gastro podnik s tak velkým množstvím personálu prakticky všech profesí od pekařů a cukrářů přes obsluhu až po kuchaře nebylo v současné situaci na trhu práce jednoduché. Personální kampani jsem se věnovali téměř půl roku předem a při získávání zaměstnanců nám kromě filozofie podniku a vysokého renomé karlovických hotelů jako stabilního a slušného zaměstnavatele pomohla atraktivita Obchodního domu. Ten se po rekonstrukci stal skutečně důstojným a přitažlivým místem pro náročné gurmány a milovníky moderního nakupování,“ dodal Tomáš Blabla.

V nejbližší době rozvine Resort Valachy své aktivity i v domovských Velkých Karlovicích, kde 26. prosince otevře v pořadí již čtvrtý hotel - Pod Javorem. Ten se nachází 200 metrů od Wellness hotelu Horal, jenž je v Resortu Valachy nejnavštěvovanější. „Hotel Pod Javorem má tradici, řadu let nabízel jednodušší a levnější typ ubytování ve standardu dvou hvězd a díky poloze u sjezdovky a cyklostezky Bečva byl využíván zejména pro školní pobyty a lyžařské kurzy. Bývalí provozovatelé se rozhodli s odchodem do důchodu podnikání ukončit, převzetí hotelu bylo víceméně logickým krokem. V minulých měsících jsme provedli nezbytné práce a úpravy v ubytovací části, standard ubytování zachováváme. Hotel je zavedený, již máme rezervace lyžařských školních pobytů na zimu, většina termínů je obsazena,“ doplnil Tomáš Blabla. Hotel Pod Javorem nabízí celkem 50 lůžek, o jeho chod se stará 6 zaměstnanců. Společně s dalšími hotely resortu (Lanterna, Horal a Galik) se celkový počet lůžek Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích zvýší na 350.

Fotogalerie