
Snickers karamelový dezert
Tenhle dort vám pozvedne náladu v každém ročním období, v každém počasí. Je prostě dokonalý!
Potřebujeme
- 220 g slané arašídy
- 125 g hladká mouka
- 25 g třtinový cukr
- 1/4 lžičky sůl
- 115 g máslo (studené)
- 45 ml ledová voda
- 1 hrnek domácí slaný karamel
- 250 g mléčná čokoláda
- 30 g arašídové máslo
- NAHORU
- 1 - 2 ks Snickers tyčinka
- 2 lžíce pražené arašídy
- 2 lžíce karamelová poleva
Postup
Ze všeho nejdříve si připravte korpus na koláč. Pracujte vždy s velice studeným máslem a ledovou vodou. Předehřejte si troubu na 180 °C .
Do food procesoru (mixéru) dejte polovinu arašídů, mouku, třtinový cukr a sůl. Mixujte dokud nedosáhnete konzistence hrubější drobenky.
Přidejte na kostičky nakrájené studené máslo a opět spusťte mixér. Směs se změní na drobky o velikosti hrášku. Přendejte do mísy a přidejte ledovou vodu.
Umačkejte těsto. Hotové těsto natlačte do formy o průměru asi 23 cm, vymazané máslem. Povrch utlačte prsty, namočenými v mouce.
Na povrch těsta dejte pečící papír nebo alobal a nasypejte na něj zátěž - fazole.
Pečte 20 minut. Vyndejte z trouby a nechejte vychladnout.
Připravte náplň
Zbytek arašídů smíchejte s hrnkem domácího slaného karamelu. Pro lepší práci s karamelem ho trochu zahřejte. Karamelovou náplň nalijte na předepečený korpus.
Recept na domácí slaný karamel
Připravte polevu
Ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě rozehřejte čokoládu. Přidejte arašídové máslo a promíchejte. Míchejte tak dlouho, až se obě suroviny spojí a vznikne hladký krém. Tento krém nalijte na karamelovou náplň.
Nahoru můžete dát nakrájenou Snickers tyčinku a arašídy.
Nechejte minimálně tři hodiny v lednici.
Náš tip
Tenhle kuchyňský robot od Kitchen Aid si poradí se vším. Na dnešní dezert se vám bude určitě hodit.











