
Špagety s pestem z medvědího česneku
Medvědí česnek na některých místech roste už pár týdnů, jinde teprve vystrkuje malé lístky ze země. Uvařte si s ním super jednoduché jídlo.
Potřebujeme
- 6 hrnků listy medvědího česneku
- 100 g slunečnicová semínka
- špetka sůl
- 1/2 hrnku slunečnicový olej
- 400 g špagety
- NA POSYPÁNÍ
- 1 lžíce černá sezamová semínka
- 100 g tvrdý sýr Gran Moravia
Postup
Nejprve si připravte pesto z medvědího česneku.
Slunečnicová semínka orestujte na suché pánvi dozlatova. Nechejte vychladnout.
Listy medvědího česneku, opražená slunečnicová semínka a špetku soli dejte do food procesoru. Několika pulsy rozsekejte listy a částečně i semínka. Přidejte olej a mixujte pomalu dokud nevznikne pěkně hladké pesto.
Pesto přendejte do skleničky a uchovávejte v lednici.
Uvařte si špagety. Sceďte je, ale hrnek vody, ve které se vařily, nechejte stranou. Špagety nechejte v hrnci a přidejte k nim 3 lžíce pesta. Promíchejte. Pokud se vám zdají špagety suché, přidejte trochu vody, ve které se vařily. Můžete přidat také trochu olivového oleje.
Na talíři posypejte strouhaným tvrdým sýrem Gran Moravia.


