Sušenky z arašídového másla
Sušenky jsou tím pravým zimním dezertem. Můžete je sbalit jako vzpruhu na svah nebo si je vychutnat doma u kávy a dobré knížky.
Potřebujeme
- 150 g měkké máslo
- 200 g třtinový cukr
- 2 ks vejce
- 200 g arašídové máslo
- 400 g polohrubá mouka
- 1 lžička prášek do pečiva
- špetka sůl
- 1 lžička vanilkový extrakt
Postup
Máslo a vanilkový extrakt, spolu s cukrem, dejte do mísy robota. Použijte šlehací metlu a směs nechejte vyšlehat do nadýchané pěny.
Po jednom přidávejte vejce a vždycky důkladně prošlehejte. Přidejte arašídové máslo. Opět prošlehejte.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Přidejte do mísy a vypracujte tužší těsto. Pokud těsto moc lepí, přisypejte trochu mouky.
Předehřejte si troubu na 200 °C.
Z těsta tvarujte kuličky, které skládejte na plech vyložený pečícím papírem. Kuličky opatrně rozmáčkněte. Můžete také pracovat jiným způsobem. Z těsta vytvořte silnější válec, ze kterého ukrajujte plátky. Ty upravte pomocí prstů a skládejte na plech vyložený pečícím papírem.
Pečte ve vyhřáté troubě, asi 10 až 12 minut, až začnou sušenky zlátnout. Naskládejte na mřížku a nechejte vychladnout.