Recepty

Sušenky z arašídového másla

Šéfredaktorka Elly

0

Sušenky jsou tím pravým zimním dezertem. Můžete je sbalit jako vzpruhu na svah nebo si je vychutnat doma u kávy a dobré knížky.

Potřebujeme

  • 150 g měkké máslo
  • 200 g třtinový cukr
  • 2 ks vejce
  • 200 g arašídové máslo
  • 400 g polohrubá mouka
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • špetka sůl
  • 1 lžička vanilkový extrakt

Postup


Máslo a vanilkový extrakt, spolu s cukrem, dejte do mísy robota. Použijte šlehací metlu a směs nechejte vyšlehat do nadýchané pěny.

Po jednom přidávejte vejce a vždycky důkladně prošlehejte. Přidejte arašídové máslo. Opět prošlehejte.

Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Přidejte do mísy a vypracujte tužší těsto. Pokud těsto moc lepí, přisypejte trochu mouky.

Předehřejte si troubu na 200 °C.

DSC_1905.jpg (102 KB)

Z těsta tvarujte kuličky, které skládejte na plech vyložený pečícím papírem. Kuličky opatrně rozmáčkněte. Můžete také pracovat jiným způsobem. Z těsta vytvořte silnější válec, ze kterého ukrajujte plátky. Ty upravte pomocí prstů a skládejte na plech vyložený pečícím papírem.

Pečte ve vyhřáté troubě, asi 10 až 12 minut, až začnou sušenky zlátnout. Naskládejte na mřížku a nechejte vychladnout.