
Sýr v bůčkovém kabátku na grilu
Také jste se těšili na grilovací sezonu? My moc a začneme s něčím neskutečně snadným a dobrým.
Potřebujeme
- 4 ks sýr s bílou plísní
- 8 plátků Váhalova slanina nebo Chilli bok Váhala na plátky
- 1 lžíce olej
- podle chuti čerstvé bylinky - tymián, bazalka, oregano
- alobal
- přírodní provázek
Postup
Sýr rozřízneme na polovinu. Olej smícháme s nasekanými bylinkami, potřeme sýr zvenku i zevnitř, a necháme chvíli marinovat. Pokud máme dostatek času, necháme odležet 24 h. Následně každý marinovaný sýr zabalíme do plátků Váhalovy slaniny nebo Chilli boku Váhala a převážeme přírodním provázkem. Opět zabalíme, tentokrát do dvou vrstev alobalu a grilujeme na mírném ohni 10 min po každé straně.
Po deseti minutách sundáme sýr z grilu a podáváme s bagetou a čerstvou zeleninou.
Náš tip: Kupte si na novou sezonu nový gril. Velký výběr najdete TADY


