
Telecí roládky se šalvějí a sušenou šunkou
Saltimbocca je známé italské jídlo. Telecí maso doplní šalvěj, sušená šunka a bílé víno. Z naší verze budete nadšení!
Potřebujeme
- 4 plátky (jeden cca 200 g) libové telecí maso
- 150 g sušená šunka
- několik stonků čerstvá šalvěj
- 2 - 3 lžíce hladká mouka
- 150 ml bílé víno
- podle potřeby máslo
- podle potřeby olivový oleje
- podle chuti sůl
- podle chuti pepř černý
Postup
Telecí plátky si na obou stranách osolte a opepřete. Na každý plátek položte sušenou šunku a pár lístků šalvěje.
Zamotejte do rolády a zajistěte párátky nebo jinak, jak jste zvyklí. Já používám silikonové provázky, určené přímo na závitky.
Každou roládku obalte důkladně v hladké mouce.
Ve velké pánvičce rozehřejte olej s kouskem másla. Dejte osmahnout roládky, pěkně ze všech stran. Zalijte vínem, které necháte vyvařit. Přidejte trochu vody a přikryjte poklicí.
Roládky nechejte podusit doměkka.
Podávejte s libovolnou přílohou a šťávou, která vznikla v pánvičce.
Náš tip
Lis Neris Pinot Grigio 2015
Tohle víno se k telecím roládkám výborně hodí. Přidejte ho do jídla, ale nalévejte ho také k jídlu.
Vinařství Lis Neris se nachází uprostřed vyhlášené vinařské oblasti Friuli mezi hranicemi se Slovinskem na severu a pravým břehem řeky Isonzo. Elegantní bílé víno odrůdy Pinot Grigio. Víno má jemnou a komplexní vůni, krásnou mineralitu. Hodí se k pití samotné, nebo k rybám a bílému masu.
Potenciál zrání 3 až 6 let. Doporučená teplota podávání je 11°C.
Partnerem tohoto receptu je eshop s kvalitním alkoholem - Alkohol.cz





