Testování: Vaflovač Clatronic

0

Šéfredaktorka Elly


Hledáte přístroj, který připraví lahodné křupavé vafle? My jsme pro vás jeden otestovali. Co nás nejvíce zajímalo? Jak vysoké budou upečené vafle. Protože ne všechny vaflovače umí vysoké vafle, které jsou pěkně nadýchané. Některé vaflovače dělají tenké vafle, které jsou sice křupavé, ale chybí uvnitř ta příjemná vláčnost.

U vaflovače Clatronic se ničeho takového nemusíte bát. Dělá vafle ve tvaru srdce, což moc hezky vypadá. Najednou jich uděláte pět. Průměr pečících desek je 18 cm, vafle jsou velké tak akorát.

Velice kvalitní nepřilnavý povrch zajistí, že vafle jdou vyndat naprosto bez problémů, při práci se vám nikde nic nepřichytí. Po práci nezapomeňte povrch ploten utřít vlhkým hadříkem. I když jsme vafle v přístroji zapomněli déle než by bylo vhodné, tak ani v tomhle případě se vafle nepřipálily. Jen byly více křupavé a méně nadýchané.

Vaflovač Clatronic má plynulou regulaci stupně opékání vaflí. Co to znamená? Že ten, kdo má rád vafle křupavější a tmavější, zvolí nejvyšší stupeň opékání. Ten, kdo naopak preferuje vafle světlejší, méně křupavé, otočí kolečkem na nejslabší stupeň.

Vaflovač zvládnou obsluhovat i děti. Rukojeť je tepelně izolovaná.

Nakonec pro vás máme jednu vychytávku. Když chcete opravdu vysoké nadýchané vafle, nalijte i vyšší vrstvu těsta. Tady však pozor. Když vaflovač hned zavřete, tak tím, že těsto nabude díky kypřícímu prášku, tak vám část těsta z vaflovače vyteče. Takže hned po nalití těsta vydržte asi tři až čtyři minuty a vaflovač nezavírejte. Těsto částečně ztuhne, nafoukne se a zavřete víko až poté, co v těstě začnou vyskakovat bubliny.

Poté už na dopečení stačí jen pár minut.

Po upečení vafle sundejte na krájecí prkénko a doporučujeme nechat pár minut vychladnout a poté nakrájet na jednotlivé kousky.

My jsme ve vaflovači otestovali několik různých receptů a nejvíce nám zachutnaly belgické vafle, které se ve vaflovači Clatronic povedly opravdu skvěle!

Vaflovač při našem testu obstál na jedničku a byli jsme s ním velice spokojení.

Belgické vafle

* 400 g polohrubé mouky

* 4 lžičky prášku do pečiva

* špetka soli

* 100 g cukru krupice

* 2 vejce

* 125 g rozpuštěné Hery máslová příchuť

* 450 ml polotučného mléka

* 1 vanilkový lusk

Vejce dejte do mísy robota spolu s cukrem. Nasaďte šlehací metlu a vyšlehejte do nadýchané pěny.

Mouku smíchejte se špetkou cukru a práškem do pečiva. Přidejte do vaječné pěny. Přilijte rozpuštěnou Heru, mléko, semínka z jednoho vanilkového lusku. Promíchejte na střední rychlost šlehací metlou.

Nechejte půl hodiny odstát.

Zahřejte vaflovač a opékejte křupavé, uvnitř krásně vláčné vafle.

Podávejte s čímkoliv, co máte rádi.

Fotogalerie