Tip na víkend: Kuřecí řízky v cornflakes

0

Šéfredaktorka Elly


Kdo by neměl rád řízky! Je tady zase víkend a v mnoha rodinách patří k těm "svátečním" jídlů, která se připravují v neděli. Třeba s bramborovou kaší, bramborovým salátem nebo je můžou doplnit lahodné nové brambory přelité máslem. Stejně tak se řízek hodí na výlet, mezi dva chleby. A je fuk, jestli jde o řízek kuřecí, vepřový nebo nějaký vegetariánský.

A dnes zkusíme řízky obalit v něčem jiném, než ve strouhance. Vyrobíme si řízky, které trochu připomínají oblíbený fast food.

Použijte křupavé kukuřičné lupínky - cornflakes! Získáte křupavou kůrčičku se zajímavou chutí. S tou si můžete pohrát také přidáním přísad do mouky nebo vajíčka, ve kterých budete řízky obalovat.

Tipy na dochucení

- do mouky přidejte sladkou nebo pikantní papriku nebo chilli koření
- do vajíčka rozmačkejte česnek
- do vajíčka všlehejte trochu pikantní barbecue omáčky

cornflakes řízky

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky, silné asi 1,5 cm. Osolíme a můžeme také lehce opepřit. Kousky obalíme ze všech stran v mouce.

cornflakes řízky

Z mouky přesuneme maso do misky s rozšlehaným a lehce osoleným, případně jinak ochuceným, vajíčkem. Opět obalíme tak, aby bylo vajíčko na celém mase.

cornflakes řízky

A poslední vrstva - cornflakes. Ty lehce rozdrtíme, stačí rukou. Tak, aby v misce byly větší i menší kousky. Přimačkáme na maso.

cornflakes řízky

Obalené řízečky dáme na talíř a připravíme si pánev. Použijeme pánev s nepřilnavým povrchem a smažíme na oleji nebo na sádle.

cornflakes řízečky

Řízečky smažíme z obou stran dozlatova. Doba smažení záleží na tloušťce masa, většinou okolo 5 minut z každé strany.

cornflakes řízečky

Z pánvičky přendáme řízky na talíř s papírovou utěrkou nebo ubrouskem, které odsají přebytečný tuk. Podáváme s bramborovou kaší, nebo jen tak s chlebem či zeleninou.

Přejeme vám krásný víkend!

Fotogalerie